Overslaan naar hoofdinhoud
Back to Main Blog Page
Reading: Porseleinen werkbladen of kwarts: Welke is juist voor uw droomkeuken?

Porseleinen werkbladen of kwarts: Welke is juist voor uw droomkeuken?

14/02/2023
4 min read
Previous
Volgende
504 Lumena

Er is zoveel om te overwegen bij het bepalen van uw perfecte keuken, van vloeren tot wandkleuren, en van accessoires tot kasten. Werkbladen zij hier geen uitzondering op en zijn een centraal element in de meeste keukens, dus het juist krijgen van de stijl en het materiaal is van essentieel belang voor het creëren van de keuken waar u altijd al van hebt gedroomd. Kwarts en porselein hebben beide voordelige elementen en functies, waarbij ze zich bewijzen als populaire keuze voor vele keukenontwerpen, maar welke is voor u de juiste? 

Voordelen van porseleinen en kwarts werkbladen 

There is an abundance of benefits for both porcelain and quartz worktops that can help create your perfect kitchen design. 

Ontwerp 

Hebt u een specifiek ontwerpidee dat het uiterlijk van uw droomkeuken afrondt? Zowel kwarts als porselein is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren, afwerkingen en ontwerpen, dus u zult verwend zijn in uw keuze.

 Sinds 1987 heeft Caesarstone voorop gelopen in de sector van stenen oppervlakken met geavanceerde technologie en innovatieve maar toch tijdloze ontwerpen. Wij hebben onze jarenlange ervaring samen met zorg en toewijding in al onze oppervlakken gegoten om u te machtigen met meer ontwerpvrijheid.

Caesarstone’s extended Supernatural Collection combines nature’s spirit with the improved durability and performance of porcelain and quartz surfaces, such as 540 Monumental, a striking toned grey porcelain surface, and 6338 Woodlands a  dark-chocolate quartz surface with bold yet graceful earthy veining.

Caesarstone’s Metropolitan Collection offers both porcelain and quartz surfaces. Whether you’re looking for a darker surface to present a bold and uncompromising style or you’re after a more natural, textured look to suit an industrial look, you’ll find a work surface that is the perfect feature for your home. The stunning porcelain worktop, 413 White Ciment, gives a cloud-like illusion that boasts an industrial aesthetic. Or if you’re looking for something on the darker side, why not take a peek at 5810 Black Tempal, a quartz surface the offers a complex composition capturing the feel of a starry night touching water.

Duurzaamheid 

Zowel porseleinen als kwarts aanrechtbladen zijn zeer duurzaam en van hoge kwaliteit, wat een must is om gelijke tred te houden met de eisen van het moderne leven. Of uw aanrechtbladen in de keuken nu worden gebruikt voor het bereiden van maaltijden, de werktafel van kinderen of een plek om bijeen te komen voor entertainment in de avond, de sterkte en weerstand zijn van essentieel belang voor een slijtvast oppervlak dat lang meegaat. 

Beide oppervlakken zijn bestand tegen vlekken en krassen, waardoor ze geschikt zijn voor gezinshuishoudens. Terwijl kwartsoppervlakken gematigd hittebestendig zijn, geldt dit nog meer voor porselein, maar om te zorgen voor de levenslange schoonheid van enig Caesarstone-werkblad, raden wij wel nog aan om hittebestendige barrières te gebruiken, zoals onderzetters.

Hygiëne

Vooral in keukens en badkamers is hygiëne van essentieel belang. Beide soorten oppervlakken zijn niet-poreus, wat betekent dat geen vocht zou moeten worden geabsorbeerd, waarbij enige bacteriegroei wordt voorkomen. Gebruik gewoon een ontsmettingsmiddel en veeg enige ziektekiemen weg, de ideale oplossing voor drukke huishoudens en huishoudens met kinderen. Deze opties met weinig onderhoud maken reiniging een fluitje van een cent, met het besparen van zowel kostbare tijd als moeite. 

504 Lumena
504 Lumena

UV-bestendigheid 

Porselein is bestand tegen de UV-stralen van de zon, wat betekent dat de zon het werkblad niet zal verkleuren of vervagen. Als u een oppervlak dichtbij een raam wilt, of als u denkt aan het uitbreiden van uw buitenruimte, hebt u gemoedsrust bij het weten dat de kwaliteit niet wordt beïnvloed. 

Wij hebben tevens een assortiment kwarts oppervlakken gecreëerd, specifiek ontworpen voor buiten. De Outdoor-collectie biedt betrouwbaarheid en gemoedsrust voor diegenen die deze zomer buiten willen eten. Deze oppervlakken zijn bestand tegen fel zonlicht en zijn beschermd tegen beïnvloeding door variabele temperaturen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor buitenomgevingen.

Welk oppervlak is juist voor u? 

Kwarts en porselein nemen beide toe in populariteit, en om een goede reden aangezien beide oppervlakken vele voordelen hebben, dus u kunt er zeker van zijn dat enig oppervlak van Caesarstone betrouwbaar en mooi is, en zorgt voor het perfecte middenstuk van uw keuken. 

Ongeacht welke u kiest, beide materialen zullen nog vele jaren meegaan en er net zo mooi uitzien als op de dag waarop ze werden geïnstalleerd. De verscheidenheid aan ontwerpen, afwerkingen en kleuren voor zowel porselein als kwarts betekent dat u uw keuken precies zoals u wilt kunt ontwerpen. Dus met een Caesarstone-werkblad bent u een stap dichter bij het creëren van uw droomkeuken.

Explore Caesarstone’s porcelain surfaces.