Overslaan naar hoofdinhoud
Skip to Main Footer
Terug naar de hoofdblogpagina
Reading: Casestudy - Scandi-ontwerp komt samen met Japans vakwerk

Casestudy - Scandi-ontwerp komt samen met Japans vakwerk

14/02/2023
4 minuten lezen
doorlaatbaar
Volgende

Caesarstone’s 5143 White Attica-werkbladen waren de perfecte aanvulling op H. Miller Bros’ mooi ontworpen ‘Siatama-keuken’ in West Sussex.

Deze recente keuken, handgemaakt in H. Miller Bros-werkplaats in Liverpool, combineert traditioneel Japans vakwerk met de slanke moderniteit van Scandi-geïnspireerd ontwerp. Het werd ontworpen voor een klant met passie voor Japans voedsel en architectuur, ontwikkeld gedurende de periode dat zij in Siatama woonde, wat zij graag weerspiegeld wil zien in haar nieuwe familiekeuken.

Hugh Miller, van H. Miller Bros, putte in sterke mate uit zijn ervaring van Japans vakwerk verzameld tijdens zijn onderzoek en reizen in het land voor het creëren van de unieke esthetiek van het definitieve ontwerp. De kasten en het eiland werden gecreëerd uit één enkele Britse iepboom die machinaal werd bewerkt, verbonden en met de hand werd afgewerkt. Voor het verder versterken van de authenticiteit van het ontwerp werden traditionele Japanse meetmethodes opgenomen in de verhoudingen van de structuur van de poten van het eiland.

Caesarstone’s White Attica-werkbladen werden gekozen voor zowel de werkbladen als het eilandoppervlak vanwege hun delicate blauw-grijze aders. Dit ontwerp vormde een aanvulling op de natuurlijke, organische schoonheid van de handgemaakte kasten van Britse iep terwijl werd geholpen bij het bereiken van het moderne Scandi-aspect dat de klanten zochten.

“Het White Attica-werkblad van kwarts biedt een geavanceerd, gepolijst uiterlijk met definiëring binnen de feilloze witte basis”, lichtte Hugh Miller toe. “Wij hebben Caesarstone aangeraden aan onze klanten omdat zij beiden fervente koks waren en de werkbladen niet-poreus, kras- en vlekbestendig moesten zijn, waarbij ze er luxueus uitzien, en waren dus een ideale keuze voor deze familiekeuken.”

Een opmerkelijk eiland was een ander belangrijk element van de klantinstructie aangezien zij een ruimte wilden die het mogelijk zou maken voor de familie om te koken en samen te socialiseren. Het eiland werd gecreëerd met een open gebied, om ervoor te zorgen dat de familie opties zou hebben wat betreft hoe zijde ruimte zouden kunnen gebruiken, zijnde voor informeel eten, koffie in de ochtend of een huiswerkgebied voor volwassenen en kinderen.

Meer ontwerpfuncties van het eiland zijn onder andere de op maat gemaakte ‘Eilandbox’ van walnotenhout die bovenop het aanrechtblad is geplaatst, waardoor de familie gemakkelijk toegang heeft tot favoriet keukengerei en andere kookitems. De box heeft een slim aanvullend element dat het gemakkelijk plaatsen van een smartphone of tablet mogelijk maakt zodat de klanten gemakkelijk video-oproepen kunnen maken of recepten kunnen volgen tijdens het koken. De voorkanten van de lades van het eiland integreren een houten visgraatontwerp dat tactiliteit geeft aan de kasten, met het vastleggen van het licht in de ruimte. Een binnen-kruidentuin en Japanse planten maken verder gebruik van de enorme hoeveelheden natuurlijk licht binnen de uitbreiding, waarbij ze dienst doen als een connectie met de buitenwereld.

De pantry was een ander praktisch, maar toch mooi ontworpen, element van deze keuken. Gemakkelijk geplaatst naast de Fisher & Paykel-koelvriezer, creëert de nabijheid een gemakkelijke stroom voor het verzamelen van ingrediënten, perfect voor de culinaire inspanningen van de familie. Deze zorgvuldig georganiseerde elementen, naast een ruime hoeveelheid verborgen opslag, maken het voor de familie gemakkelijk om de keuken opgeruimd te houden.

Hugh en Howard Miller hebben de mooie keramiek van Attila Olah geïntroduceerd bij hun klanten, om te helpen bij het bieden van het laatste puntje op de i bij dit systeem. Olah’s uitlopende vazen, karaffen, stenen schalen en borden in een verscheidenheid aan natuurlijke en blauwe tinten, zien er allemaal schitterend uit tegen de Caesarstone-werkbladen.

Over het algemeen is het afgewerkte project geheel uniek, met het creëren van een mooie fusie tussen trendy Scandi-elementen en traditioneel Japans ontwerp. De ruimte is slim benut voor het bieden van de perfecte ruimte voor de getrouwe familie om te koken en te socialiseren, waardoor het nog een enorm succesvol keukenproject is voor H. Miller Bros.