Overslaan naar hoofdinhoud
Skip to Main Footer

Onze oppervlakken zijn ongelooflijk duurzaam en niet poreus, dus ze zijn vrijwel onderhoudsvrij. Voor de dagelijkse verzorging hoeft u alleen maar de onderstaande eenvoudige tips te volgen om te profiteren van tijdloze prestaties en uiterlijk.

Loading

Houd uw oppervlak veilig

Download onze onderhoudsgids

Stapsgewijze verzorging

 1. Veeg het oppervlak schoon met een zachte doek of een niet-schurende schuurspons in warm water vermengd met een mild reinigingsmiddel. Spoel grondig met water en droog af met een zachte doek of keukenrol.

 2. Veeg vochtige vlekken altijd op, om patinavorming te voorkomen.

 3. Probeer elk reinigingsmiddel eerst op een onopvallende plaats om er zeker van te zijn dat het het oppervlak niet beschadigt. De patinaopbouw kan eruit zien als een lichtgekleurde vlek.

 4. Please note that Honed, Concrete and Rough finishes require more cleaning than our Polished finishes, and metalmarks, fingerprints and other signs of daily living may be more visible. However, most of these marks can be removed with little effort and non-abrasive cleaning products such as CIF cream or Cilit Bang Bleach & Hygiene.

 1. Wrijf voorzichtig over de zone met een zachte doek of keukenrol met een goedgekeurd reinigingsmiddel.

 2. Reinig een groter gebied dan de vlek zelf, in een cirkelvormige beweging.

 3. Spoel met water en droog af met een zachte doek of keukenrol.

 4. Herhaal dit proces als de vlek nog steeds zichtbaar is.

 1. Bevochtig opgedroogde vlekken gedurende enkele minuten met water

 2. Breng CIF-crème met bleekmiddel aan in een cirkelvormige beweging.

 3. Reinig het oppervlak met een vochtige doek of keukenrol.

 1. Doe een kleine hoeveelheid Barkeeper’s Friend® powerspray of oxaalzuur op een vochtige doek. Gebruik geen schuurspons.

 2. Veeg de vloeistof heel voorzichtig in, met cirkelvormige bewegingen.

 3. Spoel het grondig af met warm water en droog af met een zachte doek of keukenrol

 4. Volg deze instructies zorgvuldig op om beschadiging van het oppervlak te voorkomen.

Caesarstone Warranty

Een gerust gevoel met onze garantie

Onze oppervlakken worden geleverd met een uitgebreide garantie voor volledige gemoedsrust

ONZE GARANTIE

Veelgestelde vragen verzorging en onderhoud

Onze kwarts- en minerale oppervlakken zijn, omdat ze niet poreus zijn, zeer goed bestand tegen bijna alles, inclusief barsten, krassen en vlekken. Hierdoor is ook het afdichten of polijsten niet meer nodig en wordt de kans op bacteriegroei beperkt. U hoeft nooit een afdichting aan te brengen op een Caesarstone oppervlak.

Wrijf voorzichtig over de zone met een zachte doek of keukenrol met een goedgekeurd reinigingsmiddel. Reinig in een cirkelvormige beweging een grotere oppervlakte dan de vlek zelf. Spoel met water en droog af met een zachte doek of keukenrol. Herhaal het proces als de vlek nog steeds zichtbaar is.

Caesarstone oppervlakken zijn duurzaam en niet-poreus, waardoor ze vrijwel onderhoudsvrij zijn.

Ons onderhoudsgemak en blijvende voordelen qua prestaties en uiterlijk geven u gemoedsrust, wetende dat uw oppervlak volledig veilig en duurzaam is.

Een scheut warm water en zeep of een mild reinigingsmiddel voor de dagelijkse reiniging is voldoende. Zepen op basis van plantaardige olie moeten worden vermeden. Onze oppervlakken zijn uiterst sterk, niet-poreus en vlekbestendig, dus veeg ze af met een zachte doek of dompel ze in een warm zeepsopje, spoel ze vervolgens af met water en droog ze met een zachte doek of keukenrol.

Voor hardnekkiger vlekken brengt u een niet-schurend reinigingsmiddel of een milde ontvetter aan op een vochtige doek en veegt u het oppervlak schoon. Spoel af met warm water om de resten weg te spoelen en droog af met een keukenrol; uw oppervlak is zo goed als nieuw! Eens per maand een grondige reiniging wordt aanbevolen om de vorming van patina te voorkomen.

Het is altijd goed om vochtige vlekken onmiddellijk weg te vegen, om te voorkomen dat er een patina ontstaat.

Andere afwerkingen dan gepolijst kunnen meer dagelijks onderhoud vergen vanwege hun unieke patronen en afwerkingen.

Bevochtig het gemorste materiaal eerst enkele minuten met water om het aangehechte materiaal te verwijderen. Volg vervolgens onze aanbevolen reinigingsmethoden en reinig het oppervlak met een vochtige doek om eventuele restjes vuil te verwijderen. Gebruik geen schuursponzen om sterker vuil te reinigen, want die kunnen de afwerking en glans van uw oppervlak beschadigen.

Bijzonder gebruik van Bar Keepers Friend Power is ALLEEN geschikt voor plaatselijke reiniging en vanwege de schurende aard van deze reiniger, gebruik het ALLEEN als volgt: Doe een kleine hoeveelheid op een vochtige doek en wrijf met zeer lichte druk in een cirkelvormige beweging over het gebied waar de vlekken zitten, spoel vervolgens grondig af met warm water en droog met een zachte doek of keukenrol. Gebruik geen schuursponsje.

Af en toe moet het oppervlak worden gereinigd met een goedgekeurd reinigingsmiddel en grondig worden gedroogd. Door de hoge dichtheid en niet-poreuze eigenschappen van het Caesarstone oppervlak volstaat echter een regelmatige reiniging met een vochtige doek en zeep om het oppervlak mooi te houden. Wij raden aan uw Caesarstone oppervlak regelmatig grondig te reinigen (vanwege het patina dat zich door het dagelijks gebruik op het oppervlak zal ontwikkelen) om het oppervlak net zo mooi te houden als op de dag dat het werd geïnstalleerd.

Als u milieuvriendelijke reinigingsmiddelen op uw oppervlak wilt, gebruik dan een combinatie van 50/50 azijn en water. Spoel het oppervlak en droog het daarna goed af.

Donkere oppervlakken kunnen meer dagelijks onderhoud nodig hebben omdat ze meer tekenen van dagelijks gebruik vertonen dan lichte oppervlakken. Alle donkere oppervlakken zijn gevoeliger voor merkbare krassen en moeten worden beschermd tegen scherpe voorwerpen. Patina kan beter zichtbaar zijn op donkere modellen, dus veeg gemorste vloeistoffen weg en laat ze niet opdrogen op het oppervlak. Het gebruik van reinigingsproducten met crème-achtige textuur wordt niet aanbevolen op donkere oppervlakken. Probeer ze eerst op een onopvallende plek.

Gebruik altijd een snijplank, hoewel Caesarstone oppervlakken krasbestendig zijn.