Overslaan naar hoofdinhoud

In onze hele levenscyclus koestert Caesarstone symbiotische duurzaamheid.

Wanneer het gaat om de verantwoordelijkheid nemen richting het milieu en de samenleving, creëren onze producten en praktijken een connectie met de natuur vanuit het hart van de woning, en u kunt elke dag zorgen voor de aarde.

Ecologische productverklaring

Caesarstone creëert al meer dan 35 jaar werkbladen van natuurlijke materialen. Onze eerste gecertificeerde Ecologische productverklaring (Environmental Product Declaration – EPD) is een belangrijke mijlpaal in ons duurzaamheidstraject en helpt bij het begeleiden van ons – en onze klanten – om de impact van onze producten op het milieu op een duidelijkere, transparante manier te begrijpen.

De EPD is een belangrijke stap in onze duurzaameidsvisie en smeedt ons pad richting een meer duurzame en gezonde toekomst.

Environmental Product Declaration

GREENGUARD

Alle Caesarstone-oppervlakken voldoen aan de Amerikaanse GEI (GREENGUARD Environmental Institute)-certificering die hoofdzakelijk verifieert dat de producten van Caesarstone voldoen aan de meest strikte normen inzake emissie in binnenlucht. De GREENGUARD Gold-norm evalueert de gevoelige aard van schoolpopulaties gecombineerd met de unieke gebouwkenmerken die men tegenkomt in scholen, en presenteert de meest rigoureuze emissiecriteria voor producten tot nu toe.

Het GREENGUARD-certificeringsprogramma is een testprogramma van derden, onafhankelijk van de bedrijfstak, voor producten en materialen met lage emissie. GREENGUARD stelt acceptabele binnenluchtnormen in voor binnenproducten, binnenomgevingen en gebouwen.

Declaratielabel:
Bouwen aan een transparante toekomst

Caesarstone heeft een door een derde geverifieerd Declaratielabel toegevoegd aan de meeste van onze binnenproducten zodat u weet wat er in de producten zit die u graag wil voor uw volgende project. Onze ingrediënten staan vermeld op declaratielabels die door een externe derde partij zijn gecontroleerd en goedgekeurd. Voor volledige transparantie kunt u vertrouwen op wat er precies in de meeste van onze producten zit, die 100% geschikt zijn voor gebruik in Living Building Challenge (LBC)-projecten, LEED-gebouwen en International Living Future Institute (ILFI)-initiatieven.

ISO

ISO 14001 is de internationale norm voor het instellen van een milieubeheersysteem voor het begeleiden van werken richting het voldoen aan milieudoelen; bewaken van nalevingsactiviteiten; investeren in tools voor het verbeteren van een hoogwaardige omgeving; training van werknemers en leveranciers; gezondheids- en veiligheidsprocedures; en instellen van efficiënte productieprocessen.
Alle productie-installatie van Caesarstone hebben een gecertificeerd milieubeheersysteem overeenkomstig ISO 14001.

NSF-goedgekeurde werkbladen

Caesarstone-oppervlakken, goedgekeurd door de National Health and Safety Foundation (NSF) in overeenstemming met internationale NSF 51 sanitaire normen, zijn gekwalificeerd voor installatie in ziekenhuizen, restaurants, hotels en meer.

NSF International is a not-for-profit, non-governmental organization that is the world leader in standards development, product certification, education and risk-management for public health and safety.

For 60 years, NSF has been committed to public health, safety, and protection of the environment.

Caesarstone surfaces are nonporous and prevent the growth of surface mold and bacteria due to the use of quartz as a key ingredient.

Europese materialen voor contact met voedsel

Caesarstone-producten leven de twee toonaangevende voorschriften inzake Europese materialen voor contact met voedsel na: Voorschrift (EG) nr. 1935/2004 en Voorschrift (EG) nr. 2023/2006 inzake praktijken van goederenproductie. Ga voor meer informatie naar Materialen voor contact met voedsel

Bijdrage aan LEED

LEED, ontwikkeld door de United States Green Building Council (USGBC), is een beoordelingssysteem voor groene gebouwen dat gebouwen van alle soorten beoordeelt (residentieel, commercieel, nieuw en vernieuwd). Gebaseerd op het aantal behaalde punten, ontvangt een project dan een van vier LEED-beoordelingsniveaus: Gecertificeerd, Silver, Gold of Platinum. Producten (zoals Caesarstone-kwartsplaten) kunnen punten bijdragen aan een project gebaseerd op verschillende parameters.

Verklaring Rode lijst

Deze verklaring certificeert dat geen van de materialen van de Rode lijst (als omschreven in het International Living Future Institute), opzettelijk is toegevoegd aan de vermelde Caesarstone-modellen.

Health Product Declaration (HPD)

De Health Product Declaration (HPD)® Open norm* vereist een volledige onthulling van de chemicaliën van zorg in producten door het vergelijken van productingrediënten met een reeks lijsten met “gevaren” met prioriteit op het GreenScreen voor veiligere chemicaliën en aanvullende lijsten van andere overheidsinstanties.

SCS-gecertificeerde producten

Als wereldleider in onafhankelijke certificering en verificatie van milieu- en duurzaam rentmeesterschap heeft SCS Global Services internationaal erkende normen en certificeringsprogramma’s ontwikkeld om de hoogste milieuprestaties en het hoogste niveau van sociale verantwoordelijkheid te bereiken.

Caesarstone 3100 Jet Black  6011 Intense White gemaakt van tot 40% pre-consumer gerecyclede materialen (spiegels, glas, hoogwaardig hergebruikt afval van fabricageprocessen), is SCS-gecertificeerd voor gerecyclede inhoud

Koosjer-certificaat

Caesarstone-oppervlakken zijn Koosjer dankzij hun lage porositeit. Ga voor meer informatie naar www.zomet.org.il

USGBC Gold-lid

USGBC is a non-profit organization committed to expanding sustainable building practices

For more information, visit www.usgbc.org

mindful Materials: Materialen voor milieuvriendelijke huizen

mindful MATERIALS (mM) is a free platform with aggregated information on human health and environmental impacts for products from leading manufacturers, vetted by experts passionate about making it easier to make informed product choices.
Caesarstone products are now viewable in the
mindful MATERIALS library.

To view and access the entire library, please login or sign-up for a free account. For mindful MATERIALS program information, visit: www.mindfulmaterials.com

Resistentie tegen schimmelgroei

Tests conducted by external lab demonstrate that tested Caesarstone slabs are resistant to Fungal growth as per ASTM G21-15.

Toezeggingen tegen slavernij

Caesarstone houdt zich aan de Britse Modern Slavery Act van 2015, en heeft een gedetailleerde verklaring geproduceerd betreffende onze verplichtingen wat dit betreft.

Download onze veiligheidsinformatiebladen: