Overslaan naar hoofdinhoud
Terug naar de hoofdblogpagina
Reading: Stuk voor stuk: Definieer uw keukenstijl

Stuk voor stuk: Definieer uw keukenstijl

21/05/2023
4 minuten lezen
doorlaatbaar
Volgende
5810_Black-Tempal_Render_CU_2-1920X1080

Steeds meer van ons beginnen onze individualiteit te omarmen, en nu laten we deze creatieve focus zien in onze woningen. Uw eigen stijl kan van een leeg doek van een huis een schitterend persoonlijk portret maken, geverfd op de muren en werkbladen van uw woning, een plek die u thuis kunt noemen. En met de keuken in het midden, wordt het nog gemakkelijker om deze ruimte te transformeren in een stralende ruimte voor iedereen die daar woont. Deze gids biedt enkele tips om u te helpen bij het samenstellen van uw individuele stijl en het creëren van de keuken van uw dromen.

Uw stijl vinden

De tijd verstrijkt maar o zo snel, en velen van ons verhuizen naar een nieuwe woning en hebben niet de tijd om het direct eigen te maken. Sommigen van ons wonen al vele jaren in dezelfde woning en de keuken heeft nu wat vernieuwing nodig. Hoe het ontwerpverhaal van uw keuken ook wordt verteld, het vinden van uw keukenstijl staat daarin centraal. Dus of uw ruimte nog steeds conform de vorige eigenaars is of u bent klaar voor een upgrade, waarom zou u er niet aan denken hoe u uw individualiteit kunt gebruiken om er nieuw leven in te blazen? 

Hebt u moeite met het definiëren van uw persoonlijke stijl?
Haal inspiratie uit uw dagelijkse leven en kijk eens naar uw kledingkast.
Hierin kunnen zich patronen en thema’s bevinden die u tot leven kunt brengen via uw keuken.
Overweeg het gebruik van uw favoriete kleuren om te helpen bij het weerspiegel van uw innerlijke stijl.
De Caesarstone visualisatortool is een goede manier om u te helpen bij het vinden van uw stijl, waarbij u wordt geholpen om de pure schoonheid van Caesarstone-werkbladen echt voor ogen te halen.

Uw kleurenpalet perfectioneren

Een belangrijke stap in enig keukentraject zou het perfectioneren van uw kleurenpalet moeten zijn. Dit kan echt helpen bij het transformeren van een oude keuken in een luxueuze culinaire ruimte dus herinner uzelf aan uw favoriete neutrale en felle kleuren en kijk wat er past bij de afzonderlijke elementen van de ruimte. Het omarmen van een vleugje kleur kan een hoognodige stoot energie en levendigheid geven.

Begin met het hart van uw keuken, de werkbladen, en werk vanaf daar naar buiten. Bepaal eerst de kleur en het materiaal omdat dit permanente hoofdbestanddeel het gehele gebied samen zal brengen. Stenen werkbladen zijn niet alleen praktisch, maar ze zijn ook luxueus en verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren. Ze zorgen voor een tijdloos vleugje klasse en zijn een fantastische toevoeging voor elke stijlvolle woning.

5131_Calacatta-Nuvo_Render_poolbar_LS_1-1920X1080
5131 Calacatta Nuvo

Visualiseren

Sommige delen van een huis kunnen zich lenen voor een meer authentiek uiterlijk dankzij balken, of een concrete statement door bouwkundige kolommen. Dus als u beperkingen tegenkomt tijdens het ontwerpproces, is het een goed idee om uw nieuwe keuken te baseren op de basis die u al hebt. 

Rekening houden met uw huidige indeling zal u uiteindelijk helpen om van de keuken van uw dromen werkelijkheid te maken. Het creëren van moodboards die uw persoonlijke stijl steunen, is een geweldige manier om werkelijk te visualiseren hoe de ruimte samenkomt.

Weg met het oude, verwelkom het nieuwe

Nu u uw moodboard samen hebt gesteld, is het tijd om te zuiveren. Ondertussen hebt u waarschijnlijk een idee waarvan u afscheid moet nemen. Het is de moeite waard om erachter te komen of u sommige elementen elders in uw woningen kunt hergebruiken. Of u nu eettafelstoelen herstoffeert of kasten een ander doel geeft, uw vorige stukken kunnen andere ruimtes binnen uw woning transformeren.

Een andere manier om uw keuken op te helderen kan neerkomen op zoiets eenvoudigs als verlichting. Of u nu een unieke centrale verlichtingsarmatuur toevoegt om op te vallen of kiest voor spotlights voor het omarmen van de moderne esthetiek, u kunt de illusie van een ruimere ruimte creëren. Het openen van planken voor het vertonen van olie en vinaigrette, of decoratieve achterwanden, zal ook helpen bij het vertonen van uw persoonlijke stijl. Waarom niet uw verhaal vertellen door het opnemen van souvenirs van gekoesterde reizen en de wereld in uw keuken brengen. Zoals een artiest die zijn/haar werk zingt, zal het toevoegen van uw eigen flair aan de keuken en het opnemen van deze identificerende strepen dit echt die wow-factor en kenmerkende gevoel geven.