Overslaan naar hoofdinhoud
Terug naar de hoofdblogpagina
Reading: Tussen trendy en tijdloos

Tussen trendy en tijdloos

07/12/2023
4 minuten lezen
doorlaatbaar
Volgende

Hipstoric Home Décor en Slow Design veranderen de manier waarop ontwerpers denken over residentiële ruimtes. Caesarstone’s nieuwe collectie van natuurlijke mineralen sluit aan bij deze belangrijke trends, en belichaamt tegelijkertijd een diepe connectie met de veranderende kracht van de tijd.

5310_Brillianza
5310 Brillianza

Elk jaar voorspelt Pinterest trends op vlak van mode, design en cultuur en deze blijven noemenswaardig. Onder de verschillende trends voor 2023 die Pinterest deelt, heeft één specifieke designtrend onze aandacht getrokken: Hipstoric Home Décor.

Hipstoric Home Décor geeft ontwerpers de mogelijkheid om eclectische combinaties van designstukken te gebruiken om woonruimtes vorm te geven. Door oud en nieuw te mixen, alsook unieke vintage items te combineren met producten die massaal worden geproduceerd, creëert Hipstoric Home Décor verrassende ontwerpsamenstellingen vol onverwachte connecties. Door bijzondere vintage items aan woonkamers, keukens, slaapkamers en studeerkamers toe te voegen, zijn ontwerpers in staat om geschiedenis en karakter te injecteren in nieuw ontworpen ruimtes. Hierdoor kunnen ontwerpers meer creëren dan enkel een levendige esthetiek. Het verandert hen in volwaardige verhalenvertellers.

Designtrends kunnen met elkaar corresponderen. Door sterk te vertrouwen op vintage items en bijzondere decorstukken, correleert Hipstoric Home Décor met Slow Design. Dit is een andere belangrijke trend die door ontwerpers en huiseigenaren over de hele wereld wordt omarmd. Slow Design richt zich op duurzaamheid als kernwaarde en legt de nadruk op items die zorgvuldig  zijn samengesteld, bestudeerd en op specifieke locaties zijn geplaatst. Slow Design is bedoeld om massaconsumptie te reduceren ten behoeve van de planeet. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg: het daagt ontwerpers uit om materialen te gebruiken die soms over het hoofd worden gezien, net zoals items die worden beschouwd als “oud” en “nutteloos”. Bij Slow Design gaat verhaal vaak vooraf aan functionaliteit.

Een collectie voor onze tijd

Caesarstone’s Time Collection bevat elementen die op het eerste gezicht tegenstrijdig lijken. Enerzijds worden de drie oppervlakken in onze nieuwe collectie van natuurlijke mineraaloppervlakken gekenmerkt door tijdloze schoonheid en esthetiek. Anderzijds is deze collectie geïnspireerd door de ontwikkelende aard van de tijd, en het effect ervan op materialen zoals steen. De afdrukken van de tijd, die herkenbaar zijn in geologische en archeologische vondsten, dienden als belangrijke inspiratiebron voor de ontwerpers van de Time Collection.

5140 Dreamy Carrara

Trends zijn ook nauw verbonden met het concept van tijd. Hipstoric Home Décor en Slow Design spelen in op de culturele tijdgeest aan en zijn afgestemd op waarden die belangrijk zijn voor mensen die in de wereld van vandaag leven. Tegenwoordig geven steeds meer mensen om het achtergrondverhaal van hun interieurontwerp, maar ook om de eigenheid van de items die hun woning vormgeven. Duurzame waarden staan daarnaast hoog in het vaandel – en met een goede reden.

In dit opzicht is de Time Collection een antwoord op een specifiek moment in de geschiedenis van het ontwerpen. Rekening houdend met de belangrijke trends, heeft ons team een collectie gecreëerd die ideaal is voor het heden en die ook aansluit bij de toekomst van keukendesign. Bovendien zijn een aantal ontwerpen van de Time Collection gemaakt van duurzame, laag-silica mineraaloppervlakken die een synergetische samenstelling als een belangrijk kenmerk hebben.

5113 Solenna is een mooi voorbeeld van de creativiteit van de Time Collection. Met een lichte kleur en een warme neutraliteit creëren de ruwe omber, amber en grijze aderen van Solenna een aardse sfeer en organische uitstraling die perfect samengaan met thuisontwerpen die gebruik maken van Hipstoric Home Décor. Hierbij worden donker antiek hout, rustieke elementen en een verscheidenheid aan verschillende items geïntegreerd.

Een ander voorbeeld is 5310 Brillianza – een oppervlak dat Caesarstone’s baanbrekende interpretatie van kwartsiet vertegenwoordigt, een grijs natuurlijk gesteente met heldere lijnen en variërende gradaties van transparantie. Hoewel kwartsiet zacht is en ongeschikt voor een keukenoppervlak, waren wij in staat om technologische innovatie te gebruiken om kwartsiet-esthetiek opnieuw te creëren, aangevuld met de duurzaamheid van een oppervlak op basis van mineralen. Gemaakt van gerecycleerde materialen, past de unieke koele grijze tint van Brillianza, perfect bij keukens die rustgevende groene tinten hebben geïntegreerd. Bovendien mengen de perzikkleurige mineraalaccenten van Brillianza prachtig met warme en uitnodigende keukens die prominente houtelementen bevatten.

Voor meer informatie over Solenna, Brillianza en alle oppervlakken van de Time Collection, klik hier.

Caesarstone’s New Caesarstone Mineral™ Time Collection

Creëer buitengewone momenten

Caesarstone’s Time-Collectie presenteert eigentijds ontwerp en eeuwenoude schoonheid in de vorm van de tekenen des tijds ingeprent in steen

Time-Collectie