Overslaan naar hoofdinhoud

Het doel is end-to-end duurzaamheid
gedurende de gehele levenscyclus
van het product

Gezondheid en veiligheid hebben onze hoogste prioriteit

Al meer dan drie decennia maken we aanrechtbladen voor miljoenen huizen over de hele wereld en we beschouwen het als een voorrecht om deel uit te maken van het dagelijks leven van gezinnen. We vinden dat we het goede voorbeeld moeten geven en zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat elke fase van de levenscyclus van een product voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Veiligheid door transformatie met een laag silicumgehalte

Uitgebreide verscheidenheid aan producten met een laag siliciumgehalte tegen het einde van 2026

Onze innovatieve technologie combineert unieke mineralen zoals veldspaat, gerecyclede materialen en andere geavanceerde materialen, waardoor een synergetisch effect ontstaat dat de beste kwaliteiten van elk materiaal versterkt, terwijl het gehalte kristallijn silica in het product drastisch wordt verlaagd tot minder dan 40%. Deze lijn van minerale aanrechtbladen is een toevoeging aan ons bestaande volledig natuurlijke porseleinen aanbod, dat minder dan 20% kristallijn silica bevat. We blijven ons inspannen om producten van wereldklasse aan te bieden waarmee fabrikanten veilig kunnen werken als ze de nodige veiligheidsmaatregelen nemen.

Whitepaper downloaden

Toonaangevende veiligheidsnormen in de branche

Het Master of Stone®-programma

We willen bescherming tegen schadelijk silicastof en een veilig fabricageproces ondersteunen. Daarom hebben we jarenlang onderzoek gedaan en samengewerkt met fabrikanten over de hele wereld om het Master of Stone®-programma te ontwikkelen. Dit unieke, innovatieve, gratis trainingsplatform stelt elke fabrikant in staat om ervoor te zorgen dat werknemers een veiligere en schone werkplek hebben.

Meer dan 4.600 fabrikanten over de hele wereld hebben het Master of Stone-programma afgerond.

Meer informatie over het programma

Een veilige ruimte in het hart van het huis

Gemoedsrust met de langetermijngarantie van Caesarstone

Caesarstone aanrechtbladen zijn gemaakt voor gemoedsrust in huis wat betreft bruikbaarheid en veiligheid. Onze aanrechtbladen zijn van hoge kwaliteit, duurzaam, niet poreus en niet giftig. Bovendien zijn de meeste Caesarstone-producten onafhankelijk gecertificeerd door GREENGUARD en NSF om te voldoen aan de veiligheidseisen voor de volksgezondheid. Caesarstone-aanrechtbladen worden geleverd met een langetermijngarantie en zijn gegarandeerd veilig voor gebruik in huis.

Ontdek onze langetermijngarantie

Inzet voor duurzaamheid in de hele waardeketen

Wij maken duurzame aanrechtbladen

Afgestemd op de essentie van onze tijd, de natuur en de mensheid, zetten we ons vastberaden in voor het welzijn van onze planeet.  We investeren in duurzame en veiligheidsgerichte initiatieven gedurende de volledige levenscyclus van het product.  Van de keuze van materialen tot productie en eindgebruik, we nemen de verantwoordelijkheid voor het bevorderen van praktijken die veranderingen in onze markt in de richting van een groenere toekomst leiden. Het is een kerndoelstelling die zich uitstrekt over ons hele netwerk van onze gewaardeerde zakenpartners.

De ESG-doelstellingen van Caesarstone zijn gericht op interne productieactiviteiten, waaronder enkele van onze externe partners.

Onze inzet voor duurzaamheid

Toewijding aan mens en milieu

Als marktleiders erkennen we dat onze partners en klanten op ons rekenen om producten te leveren die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en prestaties.
Net zoals we de veiligheid en kwaliteit van onze producten garanderen, zetten we ons ook in voor het creëren van een veilige, schone en stofvrije werkruimte voor de hele steenindustrie en voor het beschermen van onze fabricagepartners, die van vitaal belang zijn voor onze waardeketen.